Medische Basiskennis 2019

De bij- en nascholing van de Medische Basiskennis:

Zaterdag 26 januari 2019

 

​De zaal is open om 09:00u aanvang van 09:30u t/m 18:00u.
Kosten bedragen € 135,- voor deze bij- en nascholing. De syllabus wordt bij aanvang van de les dag aan u overhandigd. Inclusief lunch, thee/koffie en water. U kunt zich opgeven per e-mail of telefoon:
nascholing-mbk@instituutblokdijk.nl 

Secretariaat: +31 (0) 6 22 47 69 66

 

 

Thema: Verstand van Darmen

We duiken in de wereld van de darmen. We ontdekken dat darmen een eigen brein hebben, een eigen leven leiden, bevolkt worden door miljarden bacteriën die ons helpen en bijdragen aan homeostase. Hoe doen ze dat? Wat gebeurt er in de darmen? Hoe werken ze? In welke relatie staan ze tot de rest van ons lijf? Wat je eet is wat je bent…is dat zo? Wat is goede voeding? En hoe komt het dat een stemmingsstoornis zoals een depressie zijn oorsprong kan vinden in de darmen? Het wordt een bijzondere dag in het teken van onze darmen.

 

Inhoud Lesdag

We bespreken tijdens deze dag de anatomie en fysiologie van ons spijsverteringsstelsel en een aantal verschillende ziektebeelden (volgens PLATO normen) die samenhangen met dit orgaansysteem: o.a. voedingsintoleranties, ontstekingen van de darmen en darmkanker. Aan de hand van casuïstiek (uit het leven gegrepen) komen deze ziektebeelden met begeleidende symptomen aan bod. Daarnaast zullen de uiteenlopende behandelopties met praktijkvoorbeelden nader belicht worden. We gaan dieper in op het verstand van de darmen, het zenuwstelsel van de darmen en de connectie met de hersenen. We bespreken waaruit darmflora bestaat en hoe het werkt en samenwerkt met ons lijf. De invloed van medicatie en voeding op onze darmen. Hoe analyseer je ontlasting? Wat is “beste” voeding? We gaan een dag vullen met onze darmen.

 

 

 

Doelstellingen en aandachtspunten:

 

Aanbevolen literatuur

10% Human, Alanna Collen

 

 

De Bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd bij SNRO

 

 

Locatie:

Boschdijk 354, 5622 PA Eindhoven

 

 

 

 

Meld u nu aan voor de opleiding

Matrix-kleurentherapie
 

Matrix-kleurentherapie start september 2018 in Eindhoven

 

Medische basiskennis start in december 2018 in Eindhoven

 

U kunt zich  aanmelden. Meld u nu aan!

Meld je nu aan!

Anderen bekeken ook de opleiding