Over Stichting Instituut Blokdijk

INSTITUUT BLOKDIJK

 

Instituut Blokdijk denkt en werkt op een unieke manier. Onze ervaringen en kennis als behandelaar zijn waardevol. Vanuit die basis hebben wij een nieuwe therapievorm ontwikkeld. De Matrix-kleurentherapie. Een mensgerichte behandeling om het lichaam als het ware weer aan te zetten. En de verstoorde verbinding tussen ziel en lichaam te corrigeren. Het lichaam is zelf tot heel veel in staat, maar heeft soms even een zetje nodig om weer in balans te komen. 

 

Het beste uit de natuurgeneeskunde

Een verstoorde verbinding tussen ziel en lichaam te complex is om alleen met fysiotherapie, accupunctuur of homeopathie te behandelen. Een juiste behandeling is een belangrijk, genezend scharnier tussen ziel en lichaam. De Matrix-kleurentherapie is een synthese ontwikkeld vanuit de beste elementen van de klassieke homeopathie, fysiotherapie, accupunctuur en antroposofie. Maar ook voedingsleer, massage en reflexologie. 

 

Onbegrepen klachten door voedselintolerantie

Een van de onderdelen van de Matrix-kleurentherapie is de voedselintolerantietest. Veel mensen weten niet dat onbegrepen klachten mogelijk geworteld zijn in voedselintolerantie. Dat kan uiteindelijk tot frustraties leiden, zeker als alle gangbare methodieken al geprobeerd zijn. Wij maken onder andere gebruik van testsets om aan te geven van welke allergieën sprake is. Behandelen doen we bijvoorbeeld door het lezen van de rugreflexzones. 


De balans die wij nastreven

Instituut Blokdijk is ervan overtuigd dat de ziel en het lichaam elkaar versterken en aanvullen. Daar waar methoden als de accupunctuur, fysio en antroposofie zondermeer een belangrijke bijdrage leveren aan lichamelijk en geestelijk herstel, vormt een synthese van de beste elementen een echte meerwaarde. Een gezonde ziel voor een gezond lichaam. En vice versa. Voor een gezond leven. 

 

Dat is de balans die we bij Instituut Blokdijk nastreven. Wij vinden dat elk mens met blokkades een gerichte behandeling op basis van onze therapie verdient. Door zelf therapeuten op te leiden en bekend te maken met deze unieke behandelmethode, kunnen meer mensen worden behandeld.   

 

De hbo-opleiding Matrix-kleurentherapie

Instituut Blokdijk biedt de 3-jarige opleiding Matrix-kleurentherapie. Tijdens deze hbo-opleiding worden alle aspecten van de therapie uitvoerig behandeld. De combinatie praktijk en theorie garandeert een solide basis voor elke toekomstige therapeut. Het medisch basisjaar kan als losse opleiding gevolgd worden of als onderdeel van de opleiding Matrix-kleurentherapie. 

 

Geaccrediteerd 

Na het behalen van het diploma mag de deelnemer zich Matrix-kleurentherapeut noemen. De opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register voor opleidingen in het Particulier Onderwijs (SNRO). 

Stichting Instituut Blokdijk is geaccredeteerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
Door deze accreditatie is Stichting Instituut Blokdijk vrij gesteld van B.T.W. heffing op facturen.

Wilt u meer weten over de opleiding of over Matrix-kleurentherapie, of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

 

 

 

 

Locatie:

Dr. Berlagelaan 5

5622 HA Eindhoven
secretariaat:

+31 (0) 6 22 47 69 66

Praktijk:

+31 (0) 40 23 66 206

 

 

 

Meld u nu aan voor de opleiding

Matrix-kleurentherapie
 

Matrix-kleurentherapie start 15 november 2020 in Eindhoven

Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, vol is vol!!

 

Medische basiskennis wegens de corona is alles verschoven Eindhoven

 

U kunt zich  aanmelden. Meld u nu aan!

Meld je nu aan!

Anderen bekeken ook de opleiding